Utazás

Botrány a Ryanairnél: színes bőrű utastársát alázta durván

Rasszista megjegyzéseket tett egy férfi a mellette ülő jamaikai származású angol nőre. Az asszony lánya kiakadt azon, ahogy a személyzet az esetet kezelte.

Az essexi rendőrség a spanyol hatóságokkal együttműködve nyomoz a Ryanair pénteki Barcelona-London járatán történtek ügyében. Az esetről videófelvétel is készült, ezen az látszik, hogy egy fehér férfi a mellette ülő fekete nőt származására utaló sértésekkel illeti, miközben azt követeli, hogy a nő üljön el mellőle – írja az Index.

A videofelvételen hallatszik, ahogy a férfi a 77 éves jamaikai származású angol nőt „rusnya fekete rohadéknak” nevezi, és azt kiabálja, hogy „ne beszélj hozzám idegen nyelven, hülye, ronda tehén”, mikor a nő jamaicai akcentussal szól hozzá angolul. A férfi azt követően kezdte sértegetni, hogy a nő ízületi betegsége miatt csak nagyon lassan tudta őt beengedni az ablak melletti helyére.

A személyzet eleinte nem igazán reagált a férfi viselkedésére, először a férfi mögött ülő utas szólt rá, hogy hagyja abba, majd ezt követően az egyik légiutas-kísérő is megkérte, hogy nyugodjon meg. Eközben a körülöttük ülő utasok már azt követelték, hogy szállítsák le a reptéren álló repülőgépről a férfit.

Képünk illusztráció

A nő lánya szerint a személyzet tagadta, hogy hallották volna a rasszista beszólásokat, és azt tanácsolták neki, hogy keresse az ügyfélszolgálatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top