Utazás

Ritkán látott ragadozót filmeztek le Nagy-Britannia partjainál

Fókákat szeretett volna filmezni egy búvár Nagy-Britannia partjainál, de végül egy cápával futott össze. Valószínűleg mindketten meglepődtek, de a búvár jobban.

Lucy Harrison 25 éves búvár és amatőr természetfilmes. Néhány nappal ezelőtt a Nagy-Britanniához tartozó Farne-szigetek közelében található korallzátonynál búvárkodott, ahol az önfeledten játszó fókákat szerette volna lefilmezni.

Már forgott a kamera, amikor a zafír színű vízben hirtelen egy cápa körvonalai rajzolódtak ki. „Nem voltak valami jók a látási viszonyok – körülbelül 5-10 méterre lehetett tőlem. Épp a fókákat filmeztem, amikor egyszer csak megfordultam, és megláttam a cápa árnyékát. Megpróbáltam a társam figyelmét is felhívni a veszélyre, de mire újra odanéztem, a ragadozó elúszott” – mondta Lucy, aki akkor nem volt biztos benne, hogy tényleg cápát látott, de a videófelvétel visszanézése után ez már nem volt kérdés.

Forrás: Lucy Harrison

A felvételen remekül látszott a cápa összetéveszthetetlen alakja. Egy cápaszakértő szerint Lucy egy heringcápával futott össze, amely közeli rokona a fehér cápáknak.

A fiatal búvárt megdöbbentette az eset, mert sosem látott még cápát brit vizeken.

Legutóbb 2014-ben tűnt fel Devon partjainál egy heringcápa, míg ugyanebben az évben egy cornwalli halász került kórházba cápatámadás miatt.

A cápáról készült videófelvétel a Ladbible oldalán tekinthető meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top