Utazás

Elkészült a világ első lefelé épült hotelje

Az ultramodern épület 19 emeletéből 16 a talajszint alatt található. Egy elhagyatott kőfejtő szikláin épült.

Megépült a világ első „fordított” hotelje Kínában. A lefelé, 88 méter mélyen egy szakadékba épített különleges szálloda november 20-án nyitja meg kapuit.

A Shimao Wonderland nevű ultramodern épület 19 emeletéből 16 a talajszint alatt található, csak három szintje emelkedik a földfelszín fölé. Az építészek úgy tervezték, hogy az épület legördüljön egy nagy, elhagyatott kőfejtő meredek szikláin.

Forrás: Intecontinental

A tíz éve kezdődött építkezésen ötezer mérnök és munkás dolgozott, a munkálatok költségét 555 millió dollárra (158 milliárd forintra) becsülik. A hotel mind a 336 szobája rendelkezik balkonnal, amelyek lenyűgöző kilátást nyújtanak az épülettel szemben lévő, a kőfejtő tetejéről lezúduló vízesésre.

Vannak vízszint alatt lévő szintek is. A két alsó szint egy tíz méter mély akváriumba merül, az ott megszállók ablakai halakkal teli medencékre tekintenek.

Forrás: Intecontinental

A projekt egyik leglátványosabb eleme a hotellel szemben a bányagödörbe lezúduló vízesés. Az extrém sportokat kedvelők pedig akár a szilamászást is kipróbálhatják a bánya falán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top