Utazás

Hátfájása lett egy túlsúlyos utas miatt a 12 órás repülőúton, most perel

Beperelte a British Airwayst egy férfi, miután 12 órán át kellett egy túlsúlyos utas mellett ülnie a Bangkok–London járaton.

Az 51 éves Stephen Prosser pert indított a British Airways ellen, mert állítása szerint egészségkárosordást szenvedett egy 12 órás repülőút alatt, mivel egy túlsúlyos ember mellett kellett ülnie, aki miatt nem fért el rendesen a saját székében. Az üzletember szerint megsérült a háta a félnapos görnyedt ülőpozíció miatt.

Passenger sues BA for £10K after sitting next to 23-stone man on 12 hour flight

A passenger is suing British Airways after being sat next to 'a 23-stone man' on a 12 hour flight. The businessman claims his back was injured after having to sit next to the overweight individual. Stephen Prosser, 51, who works as a company director, claims he suffered "soft tissue damage" after the man "wedged" himself into the seat next to him.

Prosser 2016. január 10-én utazott a légitársaság Bangkok-London járatán, közvetlen székszomszédja pedig egy 150 kilogrammos utas volt, aki „annyira nagy volt, hogy a teste kifolyt az üléséből”, és átlógott Prosser ülésébe is. Ügyvédei szerint a férfi ezért kénytelen volt egy számára nagyon kényelmetlen pozícióban ülni a 12 órás és 40 perces út alatt, ami károsította az egészségét is. A légitársaságot perlő férfi azt állítja, az utazás után még három hónapon át szenvedett a félnapos görnyedt pozíció hatása miatt, ezért kér kártérítést. Elmondása szerint még ez év májusáig járt csontkovácshoz az elszenvedett sérülése miatt.

A British Airways vitatja a férfi állítását és közölték, hogy Prosser úr „nem mutatta sérülés jeleit”, amikor elhagyta a járatot. Prosser szerint ez nem igaz, mert már a repülőgépen jelezte a légiutas-kísérőnek, hogy nem fér el utastársa miatt az ülésében, és kérte, hogy ha tudják, ültessék át máshova túlsúlyos utastársát. Ez végül nem történt meg, ezért a férfi még a repülőgépen panaszt tett.

A férfi 5-10 ezer font közötti kártérítést szeretne kapni a légitársaságtól fájó háta, illetve a kényelmetlenség elszenvedése miatt.

Az ügyet pénteken tárgyalják a Pontypridd Megyei Bíróságon.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top