Utazás

Mátraházi buszbaleset: minden rendben volt a busszal, állítja az üzemeltető

Büntetőeljárást indított a rendőrség a hétvégi buszbaleset körülményeinek tisztázására, amelyben a járművet egy fának vezette a sofőr, mert nem működtek a busz fékjei.

Lefoglalta a rendőrség azt a buszt, amelyet hétvégén egy fának vezetett sofőrje Mátraházán, hogy elkerülje a nagyobb tragédiát. A sofőr állítólag azért vezette a buszt szándékosan az egyik út szélén álló fának, mert sem a fék, sem a retarder nem működött a járművön.

Forrás: RTL Klub

A balesetben a buszon utazó 40 ember közül 12-en sérültek meg, voltak, akiket mentőhelikopter szállított kórházba. Az ügyben a rendőrség eljárást indított.

A Blikk felhívta a buszt üzemeltető céget, ahol egy nő azt állította, a busz műszakilag teljesen rendben volt, csütörtökön hozták el a szervizből.

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője szerint előbb-utóbb ki fog derülni az igazság. „Mintha egyszerre romlott volna el a váltó és a fék is, ez így felettébb valószerűtlen” – jegyezte meg a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top