Utazás

Videó készült arról, ahogyan nyitott ajtóval közlekedik egy tömött vonat Dunakeszinél

Valószínű, hogy valaki a vésznyitóval nyitotta ki.

Az Index egyik olvasója készített felvételt arról, hogy nyitott ajtóval közlekedett egy vonat Dunakeszinél.

A videó készítője Dunakeszi-Gyártelepen szállt fel a vonatra hétfőn reggel 7 óra 21 perckor. Elmondása szerint az első és a harmadik kocsi is le volt zárva, pedig teljesen üresen állt. Mint kiderült, a kocsikat azért zárták le, mert nem működött bennük a fűtés. Emiatt azonban az utasok a többi kocsiban zsúfolódtak össze, sokan a lépcsőkön álltak.

Ennek tetejébe a vonat Gyártelepről Dunakesziig végig nyitott ajtóval közlekedett.

Én beljebb álltam ugyan, de iszonyatosan féltem, hogy valaki egy vágányváltásnál kiesik a vonatból

– idézi az Index az olvasói levelet.

Egy másik olvasó arról írt, hogy a vonat ajtaját valaki a vésznyitóval nyitotta ki, ezért hallható a videóban egy folyamatos, sípoló hang. „Sokszor megtörténik, ha valaki nem az állomás oldali ajtón száll le. Mivel a másik oldalon az ajtónyitás le van tiltva, a vésznyitóval nyitja ki az ajtót” – írta a lapnak.

A MÁV az esettel kapcsolatban azt írta, a vonat Dunakeszi-Gyártelepről még csukott ajtókkal indult el a vezető jegyvizsgáló elmondása szerint. Mivel a felvételen látható kocsitípus ajtaja 5 km/órás sebesség felett automatikusan bezáródik, nyitott ajtóval pedig nem tud elindulni, ezért ők is a vésznyitó szabálytalan használatára gyanakodnak. A szóban forgó vonatot átvizsgálják.

A videó megtekintéséhez kattints erre a linkre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top