Utazás

Úgy látszik, börtön jár a szexért Egyiptomban

Két embert is letartóztattak a piramis tetején szexelő dán fotós miatt.

Két helyi lakost is letartóztattak az egyiptomi hatóságok, amiért segítséget nyújtottak annak a gízai nagy piramis tetején szexelő dán fotósnak és barátnőjének.

A belügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint egy 54 éves tevehajcsár 4000 egyiptomi fontot (~64 ezer forintot) kapott a dán fotóstól azért, hogy segítsen feljutni neki és partnernőjének a piramisra. Őrizetbe vettek egy 31 éves nőt is, aki az interneten ismerkedett meg a dán párral, és aki összehozta őket a piramisoknál dolgozó tevehajcsárral. Az illetőket átadták az ügyészségnek – írja az MTI.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Andreas Hvid és partnere november 29-én éjjel titokban felmászott a piramisra. Az akcióról videó is készült, ahogyan arról is, ahogyan a Hvid barátnője félmeztelenre vetkőzik a piramis csúcsán, lábai előtt a kivilágított Kairóval. A videó egy (látszólag) szex közben készült fotóval ér véget, amelyet a fotós saját honlapján is közzétett.

A fotó és a felvétel, amelyet több mint 4,5 millióan láttak már a YouTube-on, óriási botrányt okozott Egyiptomban. Az egyiptomi illetékesek „rendkívül súlyos bűncselekményről” beszélnek, és a helyi segítők példás megbüntetését ígérik.

A 23 éves fotós egy dániai lapinterjúban azt mondta, évek óta dédelgetett nagy álmát valósította meg a meztelen fotóval a piramis tetején. Elmondása szerint egyébként nem szeretkeztek a piramison, ez csak beállított jelenet volt.

A dán fotós tavaly nyáron egyébként Budapesten is megfordult, és a Lánchídra felmászva fotózott egy félmeztelen lányt:

A gízai piramisok lábánál évek óta táblák figyelmeztetnek arra, hogy szigorúan tilos felmászni az ókori építményekre, ennek ellenére minden évben akadnak próbálkozók, akiket általában azonnal rendre intenek. Egy német turistát „örökre” kitiltottak Egyiptom területéről, amiért 2016-ban fotókat és videókat készített a nagy piramison.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top