Utazás

10 napig bolyongott a tini, mert félt útbaigazítást kérni

Annyira félénk, hogy nem mert útbaigazítást kérni a helyiektől.

A 18 éves, maláj Zhang Daming a múlt hónapban utazott Szingapúrba munkát keresni. A fiú egy barátja fogadta be a lakásába, aki egy ideje már az országban dolgozik. Zhang egyik nap lement ebédért egy közeli kávézóba, amikor azonban visszaindult a szállására, rájött, hogy fogalma sincs merre kell mennie. Ráadásul nem volt nála az útleve és a telefonja sem, így nem tudta felhívni a barátját, hogy segítséget kérjen.

Szingapúr (iStock)

Adta volna magát persze, hogy járókelőktől kérjen útbaigazítást, számára azonban ez sem volt opció.

„Nagyon félénk vagyok. Nem tudom, milyenek a szingapúriak, ezért nem mertem segítséget kérni tőlük vagy kölcsönkérni egy telefont. Nem találtam rendőrörsöt sem” – idézte fel utóbb a tini.

Az elkövetkező 10 napban a városban bolyongott, az utcán aludt, és az ebédből visszakapott, kevéske pénzből vásárolt magának olcsó rizst. A nyolcadik napon azonban elfogyott a pénz, ezért kénytelen volt koldulni. Félénksége miatt azonban két nap alatt csupán hat-hét embertől próbált pénzt kérni.

A barátja mindeközben bejelentette Zhangot eltűnt személyként, és a körözés alapján a tizedik napon valaki fel is ismerte őt egy játszótéren, 6 kilométerre a szállásától.

A fiú azóta hazautazott Kuala Lumpurba, és nem tervezi, hogy visszamegy Szingapúrba, mivel attól fél, hogy újra eltévedne.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top