Utazás

Lavina temette maga alá a magyar siklóernyőst

Nincs hír a magyar siklóernyősről, aki eltűnt a svájci Alpokban.

Továbbra is eltűntként keresik azt a 42 éves magyar férfit, akinek múlt hét pénteken veszett nyoma a svájci Alpokban.

A férfi utoljára a Roseg-gleccser lábánál fekvő jégbarlangok egyikéből jelentkezett, ott akarta tölteni a csütörtök éjszakát, miután siklóernyővel leereszkedett a Roseg-völgybe. Tervei szerint másnap indult volna tovább Pontresinába, ám többé nem adott életjelet magáról. Az eltűnés hátterében az állhat, hogy pénteken lavina volt a térségben, ami hóval töltötte fel a jégbarlangokat.

Szombaton egy négyfős, kutyás mentőcsapat indult a magyar férfi keresésére, de egy időre a különösen veszélyes körülmények miatt kénytelenek voltak felfüggeszteni a mentőakciót, és sajnos azóta sem bukkantak a férfi nyomára. A Blikk úgy tudja, hogy a hatóságok hamarosan felfüggesztik az eredménytelen mentőakciót. A mentőcsapatoknak hat nap alatt sajnos azt sem sikerült kideríteniük, hogy melyik jégbarlangban lehet a magyar férfi.

A portálnak a férfi egyik közeli barátja is nyilatkozott. Elmondása szerint a férfi, János hatalmas túlélő, mindene a sport, és sokszor aludt már kint mínusz 20 fokban is. Ennek ellenére sajnos nem sok esélyt ad annak, hogy viszontlátja őt. A portál szerint János az eltűnése előtti éjszaka, Valentin-napon még szerelmes üzeneteket küldött párjának.

Képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top