Utazás

Az utazórekorder 718-szor repült a Concorde-dal

Fred Finn 80 éves lesz, eddig 26 millió kilométert repült, és már 150 országban járt.

Finn 1983-ban került a Guinness-rekordok könyvébe mint a „legtöbbet utazó ember” a levegőben megtett kilométerek alapján, és a rekordja máig nem dőlt meg. Az Airportal beszámolója szerint Kenyában már 600-szor járt. 

Finn az egyetlen ember, aki egy nap leforgása alatt háromszor is megtette a London és New York közti útvonalat a Concorde-dal, ráadásul rajta volt a legendás típussal teljesített legelső és legutolsó járaton is. 

Fred az útjai során olyan híres emberekkel is találkozott, mint Paul McCartney, Johnny Cash, Dolly Parton, Muhammad Ali vagy Bruce Springstreen, de ő maga is híressé vált az utazásainak köszönhetően, alkalomadtán fel is ismerik. Fred üzleti utasként tette meg útjai nagy részét: eleinte nemzetközi vállalatok dolgozójaként üzleteket kötött, manapság viszont már légitársaságoknak ad tanácsot azzal kapcsolatban, hogy miként javíthatnak szolgáltatásaik színvonalán, hiszen a sokévi repülési tapasztalatával szakértőjévé vált ennek. Turisztikai tanácsokkal és utazási irodákkal is gyakran dolgozik együtt.

Finn utazásai eddig több mint hárommillió dollárba kerültek, de mivel üzleti utak voltak, általában nem ő állta a cechet. Azt mondja, két házassága is válással végződött az utazások miatt, de azért harmadszor is megnősült. Ukrajnában él a feleségével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top