Utazás

Kutyát választottak polgármesternek egy kaliforniai kisvárosban

Részt vesz az ünnepségeken, hivatalos eseményeken parádézik.

Az Index bökte ki a abcnews hírét, miszerint a kaliforniai Idyllwildben másodszorra választottak kutyát polgármesternek. Maximus Mighty-Dog Mueller 2014-ben lett először „városvezető”, elődje a testvére volt, rá 2012-ben voksoltak.

Az Animal Rescue Friends állatvédő alapítvány jótékonysági akciójának keretében minden választópolgár 1 dollárért szavazhatott, így a választás 31 ezer dollárt hozott a szervezetnek. 

„Én, Max, esküszöm a kutyatálamra, hogy Idyllwild polgármestereként  hűen teljesíteni fogom minden kötelességemet” – olvasható a polgármester esküjében. 

Fotó: Twitter

Max feladata többek között, hogy hivatalos eseményeken vegyen részt, például az éves karácsonyi fények felkapcsolásán vagy a függetlenség napi felvonuláson. A hivatalos rendezvényekre saját, polgármesteri matricával ellátott autójával érkezhet a négylábú polgármester. Gazdája szerint Max nagyon komoly kutya, és tisztában van a feladata fontosságával. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top