Utazás

Nyugdíjasokat keresnek könnyebb vendéglátós munkára a Balatonnál

1100-1200 forintos óradíjat is kínálnak.

Az egyre sűrűsödő vendéglátós álláshirdetések is bizonyítják,hogy továbbra sincs elég munkaerő a Balatonnál, fagyisokat, szakácsokat, felszolgálókat keresnek kecsegtető ajánlatokkal – írja a Pénzcentrum.

„A Balaton környékén főként a vendéglátó egységekbe keresünk nyugdíjas munkaerőt, de fontos, hogy a kiajánlott feladatkör ne legyen megterhelő. Jellemzően 6-8 órás munkarendbe helyezzük el a jelentkezőket, ha ennél hosszabbak a műszakok, akkor megfelezzük” – mondta el a Pénzcentrumnak Képli Dóra, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet területi vezetője.

Legkevesebb bruttó minimum 1100-1200 forint/óra között tudnak keresni a nyugdíjasok, ami azt jelenti, hogy napi 6 órában, heti 3 nap alatt egy hónapban 67-70 ezer forinttal is ki tudják egészíteni a nyugdíjukat, persze ha van bennük erre elég erő.

A területi vezető elmondása szerint népszerűek ezek a lehetőségek, és sok idős ember jelentkezik rájuk, egyelőre főleg Veszprémből.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top