Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Utazás

Iszonyú sáskajárás pusztított Szardínián

Szőnyegként borították be a sziget középső részén fekvő települések környékét.

Hatvan éve nem látott sáskajárás pusztít Szardínia szigetén, a rovarok már 2000 hektáron elpusztították a termést – jelentette hétfőn a La Stampa című olasz lap.

A sáskák valósággal szőnyegként borítják be a sziget középső részén fekvő Nuoro, Ottana és Orani települések környékét – írja a lap a Sassari Egyetem rovarszakértőjére, Ignazio Florisra hivatkozva.

A szokatlan sáskajárás azzal függhet össze, hogy a viszonylag hűvös május után hirtelen megemelkedett a hőmérséklet az Olaszországhoz tartozó földközi-tengeri szigeten.

Szakértők szerint már nincs mit tenni a sáskák ellen, a legjobb védekezés az elhanyagolt földterületek megművelése lenne. A legelők és széna nélkül maradt közép-szardíniai gazdák már a sziget más részeiről „importálnak” takarmányt, ami megdrágítja az állattartást.

Szakértők szerint félő, hogy ha elfogy a hagyományos táplálékuk, a sáskák más kultúrákat is megtámadhatnak, például szőlőket. A Coldiretti agrárszövetség a kormány segítségét kérte a sáskajárás sújtotta földművesek megsegítéséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top