Utazás

Az idióta autós kézből eteti a medvét – videó

Randa tragédia lehet a vége, ha az ember magához szoktatja pár keksszel.

A nagyvad nem játék, azt el kell kerülni! – figyelmeztet a Sokszínű vidék, ám ezt az intést Erdélyben egyesek nem ismerik.

A lap megjegyzi, hogy Erdélyben elszaporodtak a barna medvék, ám a nagyragadozók védett állatok, és ami a legfontosabb: a medve nem játék, a medvét el kell kerülni, a medvével nem kell barátkozni – bármilyen korú is legyen. Szintén alapvető, hogy  ne etessük, ne fényképezzük közelről az állatot!

Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia

A szakemberek tanácsait sokan semmibe veszik, mint ez a Facebookon közzétett, az erdélyi Bálványosfürdő közelében készített videóból is látszik. Az autózók szinte kézből etetik a nagyvadat, aki természetesen behabzsolja a neki szánt édességet. A lap megjegyzi, hogy ha a medve megszokja, hogy az ember eteti, akkor bármikor odasétálhat egy erdőjáróhoz, netán egy erdei úton kerékpározóhoz annak reményében, hogy tőlük is kap nassolni valót, ez pedig akár tragédiához is vezethet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top