Utazás

Szándékosan ölhette meg utasait a 2014-ben eltűnt maláj gép depressziós pilótája

Megoldódhat az öt éve eltűnt maláj gép rejtélye.

Szánt szándékkal ölhette meg utasait a 2014. május 8-án eltűnt maláj repülőgép pilótája – vélik a szakértők. A Malaysian Airlines Kuala Lumpurból Pekingbe tartó, MH370-es számú járatát a mai napig sem találták meg.

A maláj hatóságok azzal zárták le a vizsgálatot, hogy gépeltérítés történhetett, ám a szakértők valószínűbbnek látják, hogy nem egy idegen jutott be a pilótafülkébe, hanem a pilóta vagy a másodpilóta készakarva kormányozta a halálba a repülőgépet – derül ki az Atlantic cikkéből, melyet a 444 szúrt ki.

eltűnt maláj gép megemlékezés

Graffitivel emlékeznek Kuala Lumpurban az eltűnt maláj gép áldozataira (Getty Images)

Előéletük alapján szinte kizárható, hogy a másodpilóta végezni akart volna magával, ugyanis úgy tudni, nem volt mentális betegsége, és épp az esküvőjére készült. Az 56 éves Zaharie Amad Shah nevű pilóta azonban depressziós volt, a családja épp széthullott, és rengeteget lógott a közösségi oldalakon.

A szakemberek valószínűsítik, hogy a férfi kiküldhette a másodpilótát a pilótafülkéből, majd kikapcsolta az utastér nyomáskiegyenlítőjét és hirtelen 12,2 kilométeres magasságba emelte a gépet, ennek hatására az utasok minden bizonnyal elájultak, majd meghaltak. A gépet vezető személy ugyanakkor nem halt meg a zuhanásig.

Tény, hogy a maláj hatóságok nem hozták nyilvánosságra, hogy a pilóta mentális problémákkal küzdött. Ha azonban a légitársaságnál tudtak a gondjairól, az az ő felelősségüket is felveti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top