Utazás
Szponzorált tartalom

Ezek a világ leggyönyörűbb rejtett szigetei, ahol megáll az idő

Égszínkék, kristálytiszta tenger, hófehér homokos tengerpart, pálmafák és végtelen nyugalom. A világ turisták elől eldugott szigetein visszarepülhetsz az időben, és megértheted, mit is jelent a háborítatlan béke.

Akár városban, akár vidéken élsz, nem sok esély van arra, hogy igazán el tudj vonulni, és ki tudj lépni a mindennapos mókuskerékből. Léteznek azonban még olyan, a kíváncsi szemek elöl elrejtett paradicsomi helyek, ahol lelassul az idő. Ha nyaralást, utazást tervezel, ezeket az életben egyszer érdemes megnézned!

Palau

A Karolina-szigetek térségében található vulkanikus eredetű, gyönyörű korallképződményekkel tarkított Palau mesébe illő tájain nem sokan fordulnak meg a helyieken kívül. A 241 szigetből mindössze 12 lakott, sőt: a Palau-lagúnát körülölelő szigeteken lakók nagyrészt egyetlen szigeten, Kororon élnek. A helyiek kókusz, korpa és édesburgonya termesztéséből, valamint halászatból élnek. Ha egy kicsit el akarsz bújni a világ elől, nyugalomra, és égszínkék vízre, valamint homokos tengerpartra vágysz, akkor Palau a neked való hely. A trópusi szigeten búvárkodhatsz, találkozhatsz kedves helyiekkel, és azon kívül, hogy gyönyörködsz a naplementékben, semmi más dolgod nem lesz.

Palau mesébe illő látképe

Niue

Ha létezik világ vége, akkor Niue a neve. A Csendes-óceán déli részén fekvő sziget állandó lakossága alig éri el az 1500-at, és a terület 20%-a nemzeti park. A Tonga, Szamoa és Cook-szigetek között elterülő Niuén 900 körül polinéz hajósok telepedtek le, sokáig családfők vezették a társadalmat, azaz nem volt kormánya vagy vezetősége. 1774-ben James Cook felfedezte a szigetet, 1974-től Új-Zélandhoz tartozik. Hasznos információ, hogy a sziget területén ingyenes a wi-fi.

Niue, paradicsom a világvégén

Kiribati

Niuéhez hasonlóan Kiribati is elszigetelt, Hawaii és Ausztrália között fekszik. Sokáig brit gyarmat volt Gilbert-szigetek néven, majd 1979 óta függetlenedett. A 33 korallsziget partjait türkizkék színű víz áztatja, és sajnos, nagy esély van arra, hogy a globális felmelegedés első áldozata lesz. A tengerszint  fölött mindössze 2 méternyire emelkedik ki a habokból, itt van a világ legnagyobb tengeri természetvédelmi területe, gyönyörű növény- és állatvilággal büszkélkedhet.

Kiribati a legelső szárazföldi területek között van, amelyek eltűnhetnek a Föld felszínéről

Anguilla

A pici, 25 kilométer hosszú, 5 km széles sziget, Anguilla a hírességek egyik kedvenc nyaralóhelye – nem véletlenül. Mesebeli tájak, képeslapokra illő tengerpartok, és nagyon kevés turista. A Karib-térségben elhelyezkedő sziget fehér homokos partjait a világ legszebb tengerpartjai között tartják számon, itt a nyüzsgés ismeretlen fogalom. December és március között a legkedvezőbb a klíma, amikor szinte mindig ragyogóan kék az ég.

Anguilla szemet gyönyörködtető partja

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top