Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Utazás

Károly herceg Misi bácsival pálinkázik Zalánpatakon

A walesi hercegnek saját háza van a kis erdélyi faluban, immár húsz éve minden tavasszal meglátogatja távoli rokonát, Kálnoky Tibor grófot.

Károly hercegnek saját háza van az erdélyi Zalánpatakon – írja a Bors. II. Erzsébet fia nagyon jól érzi magát az eldugott kis faluban, jókat beszélget a helyiekkel, kirándul, pálinkázik. A walesi herceg immár húsz éve minden tavasz végén meglátogatja Miklósváron élő távoli rokonát, Kálnoky Tibor grófot; annyira beleszeretett a vidékbe, hogy megvásárolta, és felújíttatta a család egykori üveghutáját a Zalánpatak végében.

ascot, derby, lóverseny, károly herceg

Károly herceg az Ascoti Derbyn (Fotó: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)

A lap szerint a herceg „itt találja meg azokat az egyszerű dolgokat, amikre vágyik”; idén Donald Trump amerikai elnök londoni látogatása előtt pihent egy sort a faluban.

„Ilyenkor, amikor a faluban jár gyalog, akkor úgy viselkedik, mint akárki más. Ezek neki nagyon ritka pillanatok, nincsen sajtó, felhajtás körülötte. Egyszerűen sétálhat egy faluban, az emberek ülnek a padon, üdvözlik, mint falubelit. Tanult egy pár szót magyarul. Jó napot kívánok! Jó délutánt! Jó estét! Köszönöm! Kérem!, ezeket a szavakat ismeri. A legjobban a falu környékén szeret járni a réteken. Most van a vadvirágok szezonja. Ilyen hely nincs Európában, ahol ennyire igazi harmónia van még a természet és az ember között. Ezt imádja a legjobban a walesi herceg” – nyilatkozta a Borsnak Kálnoky Tibor gróf.

Károly annyi időt tölt a környéken, hogy ma már név szerint ismeri a zalánpatakiak és a miklósváriak jó részét. Nagyon szereti szakács-házvezetőnői, Csillla, Emese, Éva és Réka főztjét: kedvence a sárgaborsó-krémleves, a nyúlpaprikás és a székelykáposzta. Régi ismerőse a hatgyerekes Kovács házaspár, Erzsi néni és Misi bácsi a herceg nagy kedvenceivel, köménnyel ízesített pálinkával és lekváros fánkkal várják, ha meglátogatja őket.

„Jóravaló, derék ember a herceg. Sosem felejtem el, ahogy pálinkázott velem. Örök emlék ez számunkra” – mondta a lapnak Misi bácsi.

Címlap

top