Utazás

30 utast hagyott Bécsben a Wizz Air

Tenerifére tartottak, nem jutottak fel a gépre.

30 utas maradt le a Wizz Air Bécsből Tenerifére tartó járatáról június 8-án, szombaton – számolt be az Utazómajom blog, illetve az Index , olvasói levelek alapján.

Az utasok több mint két órával az indulás előtt megérkeztek a reptérre, ám ott hatalmas sorok fogadták őket a csomagfeladásnál, ahol előbb két, majd csupán egy pult működött, végül az is bezárt, majd negyedóra elteltével nyitottak csak újat, ahová aztán több járatra való utas igyekezett bezsúfolódni.

A gép indulása előtt 30 perccel közölték az utasokkal, hogy bőröndjeiket már nem tudják feladni, menjenek azokkal együtt a biztonsági ellenőrzéshez. Bár utóbbin végül átjutottak, hiába rohantak a géphez, arra már nem engedték fel őket.

wizz air repülőgép

A kép illusztráció! (iStock)

A Bécsben hagyott utasok mindezek után órákon keresztül nem tudták elérni a légitársaságot, végül azt mondták nekik, legközelebb csak kedden tudnak másik járatot biztosítani Tenerifére, de arra újra jegyet kell venniük. 

A Wizz Air az Utazómajom kérdésére a következőt közölte a történtekkel kapcsolatban:

„A Wizz Air június 8-án délután öt darab utasfelvételi pultnál várta a bécsi repülőtérről, több úti célra induló utasait és a szokásosnál tovább tartotta azokat nyitva, hogy biztosítsa, minden utas fel tudja adni a poggyászait. Helyi földi kiszolgálóink jelentése szerint minden feltétel adott volt, hogy utasaink időben elvégezhessék az utasfelvételt. Sajnálattal értesültünk róla, hogy mindennek ellenére több utas lekéste a járatát. Ezúton is szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy minden esetben legalább két órával járatuk indulása előtt érkezzenek meg a repülőtéri utasfelvételi pulthoz, hogy elegendő idejük legyen kényelmesen feladni poggyászaikat és átmenni a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top