Utazás

Vintage hétvégét rendeznek Budapest tengerpartján

A pin-up fürdőruhás szépségverseny, a klasszikus tetoválások versenye, illetve a limbó- és hulahoppkarika-verseny mellett egy csomó koncert is lesz.

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg július 5-én és 6-án az első Modern Vintage Weekendet. A programokhoz és a vintage életérzéshez Budapest tengerpartjának pálmafákkal beültetett, fehér homokos partja és a Lupa türkizkék vize adja majd a díszletét.

Versenyt hirdetnek például a most újra virágkorát élő, klasszikus tetoválást viselők körében. A díjazottakról neves szakmai zsűri dönt majd. A pin-up fürdőruhás szépségversenyen az 50-es évek női stílusát idéző szexi, vagány csajok bemutatóját mustrálhatjuk.

„A Vintage életérzés napjainkban erősebb mint valaha. Bár visszanyúlunk a múltba, mégis frissebben fog hatni, mint bármikor” – állítják a szervezők. A mondern vintage újkori virágzásának legékesebb bizonyítéka, hogy egyre többen veszik igénybe a nagyvilágban sorra nyíló barber shopok szolgáltatásait, a klasszikus frizura, szakáll és bajuszviselet kapcsán. Meghökkentő módon a homokos vízparton is igénybe vehető lesz a fodrászat.

Ezzel párhuzamosan női pin-up frizura bemutatók is lesznek. Az aktívabbak pedig benevezhetnek a hulahoppkarika-, illetve limbóversenyre, de a hangulatot növeli majd az autentikus hawaii tánckar fellépése, élő ukulelekísérettel a „tengerpart” homokján.

A zenei programban pedig a legmenőbb rockabilly, rock and roll és swing bandák tolják és pörgetik az estéket az olasz nagyágyúval, Marco Di Maggióval az élen. Itt lesz Egri Péter és a Mystery Gang, a Moonshine Jamboree, a Tom Stormy Trio x Petrovna, a 100% Rolling Stones-t játszó Stoned, Gene & Eddie Show a brazil Allisson Guimarães Santosszal kiegészülve, és többször felbukkan majd – különböző helyeken – a Tom White Really Mad Rockabilly Show.

Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top