Utazás

Tűzgolyók jelentek meg Florida felett, a helyiek azt hitték, itt az Armageddon

Üstökösnek nézték a fényes, narancssárga csóvát húzó tárgyakat – pedig valószínűleg csak egy kínai műhold darabjai voltak. Videó.
csillag, meteor

Kisebb pánik tört ki Floridában, amikor fénylő tűzgolyók jelentek meg az éjszakai égen – írja a BGR híre alapján a HVG.hu. Sokan a Föld felé tartó üstökösnek nézték a fénylő, hosszú narancssárga csóvát húzó tárgyakat, de valószínűbb, hogy egyszerű űrszemétről van szó. A jelenségről videófelvétel is készült:

Az Amerikai Meteorológiai Társaság (American Meteorological Society) szerint egy régi kínai műhold darabjai éghettek el a légkörben.

Az űrszemét egyre nagyobb gondot jelent, a becslések szerint több mint százmillió olyan hulladékdarab kering a Föld körül, amelyek ember által készített eszközökből – jobbára műholdakból – származnak. Az Európai Űrügynökség (ESA) szerint a fejünk felett keringő űrhulladék „időzített bomba”, ezért mielőbb meg kell szabadulnunk tőle.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top