Utazás

Élhetetlenné vált egy nagytétényi utca, mióta felújítják az M0-s autópályát

Az autósok erre kerülve akarják megúszni a dugót, a lakók már mozdulni sem bírnak.

Nem ritkán a forgalommal szemben, a vasúti átjáróba behajtva próbálják meg kikerülni a dugót az autósok a nagytétényi Kolozsvári utcában. Az utca azóta számít a sofőrök menekülő útvonalának, amióta elkezdődött az M0-s autópálya felújítása. Az autóúton alkalmanként akár 20 km-es kocsisor is feltorlódik, ennek kikerülésére használják  az autósok a Kolozsvári utcát.

A helyiek arra panaszkodnak, hogy a rengeteg autós miatt már a saját udvarukba sem tudnak beparkolni, közlekedni esetleg a járdán lehet, gyalog. Ezenkívül óriási lett a szmog és a zaj. Az sem segít a helyzeten, hogy a környéken más felújítás is zajlik, a Nagytétényi utat is lezárták.

A kép egy körúti dugót ábrázol, de Nagytétényben is hasonló a helyzet (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A lakók az önkormányzathoz fordultak segítségért. A hatóságok megtiltották a balra kanyarodást az utcából az M0-s autóútra, de az autósok közül sokaknak nem számít, hogy ez szabálytalan, így kanyarodnak vissza az útra. Az autópálya felújítása a tervek szerint jövő nyárig tart majd.

(RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top