Utazás

Százezres bírságot kellett fizetnie egy függőágy miatt

Az osztrák turistát Trieszt tengerparti üdülőnegyedében bírságolták meg – természetvédelmi okokra hivatkozva.

Háromszáz eurós (kb. 100 ezer forintos) bírsággal sújtottak Olaszországban egy osztrák turistát, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt egy pínealigetben, Trieszt tengerparti üdülőnegyedében – írja az MTI.

függőágy, nyár

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Az 52 éves bécsi férfit azért büntették meg, mert egy önkormányzati rendelet értelmében a környéken természetvédelmi okokból tilos „bármilyen tárgyat fára vagy faszerkezetre erősíteni”.

A peches sógort a hét közepén fülelte le a városi rendőrség egyik járőre, amikor a délutáni szieszta idején két mandulafenyő közé kifeszített függőágyon szundikált a Trieszt strandjára vezető út mentén, Barcola elővárosban.

A szokatlan büntetés híre hamar olyan nagy felháborodást keltett a helyiek körében, hogy szombatra tiltakozó flashmobot hirdettek „Szabad függőágyakat!” címmel.

A kommentelők szerint a hivatkozott jogszabályt még a környékbeliek sem ismerték; vaskos túlzás volt a büntetés, elég lett volna egy figyelmeztetés. Mások azt sérelmezték, hogy a trieszti strand környékén nincsenek kifüggesztve a betartandó jogszabályok. Megint mások arra szólították fel a rendőröket, hogy inkább komolyabb problémákkal foglalkozzanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top