Utazás

Állatkínzással reklámozták a fesztivált

A fesztivál szervezői azzal védekeznek, hogy a birkákat természetes festékkel színezték rózsaszínre. Az állatvédők számára azonban ez nem magyarázat.

Rózsaszínre festett birkák mászkálnak a suffolki Latitude fesztivál területén abban a reklámfilmben, melyet a rendezvény Twitter-oldalán tettek közzé július 18-án. A filmecske hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon, és több állatvédő szervezet is állatkínzással vádolja a szervezőket.

A fesztivál azzal védekezik, hogy az állatokat természetes, vízalapú festékkel festették rózsaszínre, ahhoz hasonló módon, mint amikor rovarok és paraziták elleni kezelést kapnak. 

A Peta szerint azonban a birkák rózsaszínre festése meggondolatlan, szenzációhajhász lépés volt, 2019-ben pedig már csak  tudatlan és kegyetlen emberek használnak élő állatokat kellékként vagy játékként. Felhívták a figyelmet arra is, hogy amikor a birkákat befestették, a fejüket is a festékes folyadékba nyomták, valószínűleg egy kampó segítségével.

Latitude fesztivál

Koncert a Latitude fesztiválon (Getty Images)

Több szervezet és számos magánszemély a fesztivál bojkottjára szólított fel. Emellett online petíció is indult, melyben felszólítják a Latitude szervezőit, hogy hagyjanak fel a birkák partikellékként való használatával és távolítsák el őket a fesztivál területéről.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top