Utazás

Segítséget kér a paralimpiára készülő György

Tönkrement a speciális biciklije Vaszil Györgynek, akinek nagy álma, hogy eljuthasson a párizsi paralimpiára.

Kézi hajtású biciklire gyűjt a 44 éves bényei Vaszil György. Négy éve kezdett komolyan foglalkozni a sportággal, több versenyen is részt vett már. A speciális kézi hajtású bicikli azonban kétmillió forintba kerül, ezért kérte a nyilvánosság segítségét. Két és fél hét alatt magánadományokból 915 ezer forintot sikerült összegyűjtenie.

„Ez a bicikli azért ilyen drága, mert speciálisan ránk gyártják. Fekszünk benne, könnyűnek kell lennie, hogy minél gyorsabban nagyobb tempót tudjunk elérni. Amire én gyűjtök, az egy 12 kilós alumíniumbicikli” – mondta el a sportoló.

A korábban építési vállalkozóként dolgozó Vaszil György 14 éve sérült meg egy munkahelyi balesetben. Hét méter magasból zuhant le, két csigolyája eltört, a gerincvelője elszakadt, azonnal lebénult. Azóta édesanyjával, húgával és keresztgyerekeivel él Bényen. A rokkantsági nyugdíjból és internetes munkákból tartja el magát. Azt mondja, a sport ad neki erőt. Részt vett már az Ultrabalatonon, a Vivicittán és több más versenyen is. Álma, hogy eljusson a 2024-es párizsi paralimpiára.

Aki szeretne Györgynek segíteni, itt veheti fel vele a kapcsolatot.

 

Vaszil György (Fotó: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top