Utazás

Így nem szeretnél átszállni egyik vonatról a másikra – videó

A szerda délelőtti, Budapestről Bécsbe tartó Railjet utasai kénytelenek voltak megtenni...
máv vasút vonat

Szerda délelőtt a Budapestről Bécs felé haladó nemzetközi vonat Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között, egy vasúti átjárónál autóval ütközött. A vonaton nem sérült meg senki, ám a szerevény több órán át vesztegelt a helyszínen, mialatt az utasok sem korrekt tájékoztatást, sem pedig ételt vagy italt nem kaptak – írta meg az Index, olvasói beszámoló alapján.

Először úgy volt, a vonat megy tovább a helyszínelés után, majd úgy, hogy buszokat küldenek az utasokért Mosonmagyaróvárról. Később egy mozdony érkezett, mely behúzta volna a vonatot Hegyeshalomra, ám ezt nem tudták rácsatlakoztatni a Railjetre. Végül az utasok az alábbi videóban látható módon, egy létra segítségével szálltak át a négy órával későbbi vonatra.

A MÁV a portál megkeresésére úgy nyilatkozott, a balesetet követően a vasúttársaság tájékoztatta az utasokat, egyrészt az állomási vizuális berendezések és hangosbemondók segítségével, másrészt jegyvizsgálók közreműködésével, illetve a  Mávinform, a MÁV honlapján és a Mávinform közösségi oldalán is. Mindemellett vizet is osztottak a vonaton.

A vonalon 12:30-kor indulhatott el a vonatközlekedés, akkor is csak egy pályán, mert a balesetben  a felsővezeték és több alkatrésze is megrongálódott, helyre kellett állítani. Közben a hatósági intézkedések és helyszínelések is zajlottak. A railjet utasait a katasztrófavédelmi szakemberek egy másik vonatra szállították át, amint a biztonsági feltételek megteremtődtek – fogalmaztak.

Hozzátették, hogy az érintett utasok a kártérítések ügyében a MÁV-Start ügyfélszolgálatához fordulhatnak.

(Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top