Utazás

István 50 ezer forintot fizetett két óra parkolásért

Urszán István két órát parkolt a Liszt Ferenc repülőtér mellett lévő hotel parkolójában. 50 ezer forintja bánta. Hogy kerülhet ennyibe a parkolás?

Urszán István július 20-án 14:36 perckor beállt a Liszt Ferenc reptér mellett nemrég megnyitott, a reptérhez tartozó hotel parkolójába. És bár vélhetően sejtette, hogy nem lesz olcsó a parkolás, arra ő sem számított, hogy a kétórás álldogálásért 50 ezer forintot kell fizetnie. Első, sőt második pillantásra is sokkolóan magas ez az összeg, volt, aki azt javasolta, vett volna inkább ki egy szobát, akkor ingyen parkolt volna, és olcsóbban megússza a kalandot. Kérdés: miért parkolt István a hotel parkolójában, és tényleg nem jelezte semmi előre, mi vár rá? 

Csak úgy tájékoztatásként közlöm!!!Mivel a Ferihegyi repülőtér egész parkolója le van zárva a főportánál, a…

Közzétette: István Urszán – 2019. július 20., szombat

Az ügyben megkerestük, a másik felet, a repteret is, hogy tényleg sunyi módon így gyűjtenek pénzt, vagy egészen más áll a háttérben. Kurucz László válaszolt a Budapest Airport Zrt. részéről, megvilágítva a helyzetet, és egy jó hírrel is szolgált István részére. 

Fotó: Budapest Airport Zrt.

Tájékoztatása szerint az István által említett parkoló nem szűnt meg, csak máshova költözött, a 2A Terminál mellé. „Ezt ugyanúgy zöld színnel jelöljük, mint korábban, és rengeteg táblán, oszlopon és két gigantikus, kb. 6-8 méter magas világító táblán jelezzük. Ha valaki minden behajtási lehetőséget elvét, akkor is lehetősége van tenni egy kört, és a jelzéseket követve vissza tud találni a Terminál Parkolóba” – válaszolta az nlc megkeresésére.

Fotó: Budapest Airport Zrt.

Valamint azt is megindokolta, miért nem jó a hotel parkolóját választani. „Ami a hotel melletti parkolót illeti, az egy nem nyilvános parkoló, amit kizárólag a hotel vendégei és az autóbérlő cégek használhatnak. Ahogy a csatolt képeken is látszik, minden lehetséges módon tájékoztatjuk erről az autósokat: KRESZ-tábla, sorompóra matricázott behajtani tilos táblák, kétféle, egyértelműen felmatricázott gomb és kétnyelvű tájékoztatás is van arról, hogy kik hajthatnak be a parkolóba.”

Ki, milyen gombot nyom? 

Aki a HOTEL PARKING gombot választja, ugyanúgy kap egy kártyát és a hotel díjszabása szerint fizet a parkolásért, függetlenül attól, hogy megszáll, vagy csak ebédel, vagy egy konferenciára érkezik. A RENT A CAR RETURN gomb pedig azoknak szól, akik visszahoznak egy bérelt autót. És most jön a jó hír: „Az igazsághoz hozzátartozik, hogy aki minden figyelmeztetés ellenére mégis jogosulatlanul behajt ide, annak az első alkalommal eddig is visszatérítettük a díjat” – írta a szóvivő, akinek István helyett is köszönjük a nagylelkűségét.

Mi pedig azt tanácsoljuk, utazás előtt nézze meg, milyen lehetőségeket kínál a reptér a parkolásra, mert sok lehetőségből választhat az egyszeri utazó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top