Utazás

Megdöbbentő állapotban van a felkapott Instagram-helyszín

Amikor a 30 éves ír nő lefoglalta nyaralását az Insta-fotókon paradicsominak tűnő, indonéz szigetre, még nem sejtette, hogy a valóságban milyen borzalmak fogadják majd.

Az instagramos fotók miatt az egyik legfelkapottabb szigetre tervezte nyaralását Siobhán Mac Court. A 30 éves nő Írországból érkezett Balira, onnan pedig egy rövid hajóúttal jutott el Nusa Penida szigetére, hogy megnézze a festői látványosságokat, amikkel tele van posztolva az egész Instagram.

Ahelyett, hogy a paradicsomi sziget lebilincselő fotóival töltötte volna meg fényképezőjét, a valóságtól lesokkolt Siobhán a turistalátványosságoknál lévő szeméthegyeket vette célba kamerájával.

Soha nem érzem magam ennyire becsapottnak és  megvezetettnek online képek és vélemények miatt” – mondta Siobhán az online világban felkapott helyszíneken (Kelingking Beach, Broken Beach, Angel’s Billabong és Crystal Bay) tett látogatását követően.

Az ír nőt elborzasztotta a fotókat készítő tömeg, hogy mindenki próbál ezeken az Instagramon jól mutató helyeken képeket készíteni magáról, közben pedig tönkreteszik a környezetet, a korallzátonyokat, és hatalmas szeméthegyeket hagynak maguk után.

 

Ez a sziget még nem áll készen ilyen nagy számú látogató beáramlására, és komoly beavatkozásra van szükség, hogy az ökológiai egyensúlya és szépsége ne boruljon fel végleg – fogalmazott Siobhán. – Lehet, hogy mások nem értenek velem egyet, ez csak az én őszinte véleményem.

(via)

Kiemelt kép: Nattu Adnan / Unsplash.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top