Utazás

Erőszakkal próbált bejutni a pilótafülkébe egy utas egy Budapestről Izlandra tartó járaton

A gépnek vissza kellett fordulnia.

Furcsán viselkedett, megpróbált erőszakkal bejutni a pilótafülkébe egy hatvan év körüli, valószínűleg izlandi férfi a Wizz Air Budapest–Reykjavík-járaton – írja a norvég Aftenbladet.no -ra hivatkozva az Index. A portál azóta a légitársaságtól is kapott felvilágosítást az esetről:

„2019. augusztus 15-én a Wizz Air Budapestről Keflavíkba tartó, W6 2427 számú járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet a kiképzésének megfelelően kezelte a helyzetet. A kapitány úgy döntött, hogy a norvégiai Stavanger repülőterén megszakítja az utat, és értesíti a helyi rendőrséget. Miután a repülőgép eseménytelenül landolt, az utast a hatóságok őrizetbe vették. Az utas leszállítása után nem sokkal a járat folytatta az útját, és másfél órás késéssel megérkezett Keflavíkba. A biztonság továbbra is a legfontosabb számunkra, ezért légitársaságunk zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot.”

Az Index úgy tudja, az idős férfi azt mondta a rendőröknek, hogy gyógyszert vett be, és nem emlékszik semmire. A norvég cikk szerint a férfi gyógyszerre ivott.

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top