Utazás

Turistabuszkáosz Budapesten

A zsúfoltság sokakat zavar, ráadásul van, ahol már egyenesen életveszélyes a közlekedés a turistabuszok miatt. Az I. kerületieknek már elegük lett a buszokból.

Állandó a dugó a Gellérthegyen és a turisták által kedvelt többi helyen a turistabuszok miatt. Bár létezik szabály a buszok közlekedésére, ezeket sokszor nem tartatják be – számolt be az RTL Híradó. A turistabuszok a tiltás ellenére átmennek a Lánchídon, használják a buszsávokat és tiltott helyen várakoznak, sokszor járó motorral, hogy hideg maradjon az utastér akkor is, amikor visszaszállnak a turisták.

Naponta 400-450 turistabusz érkezik Budapestre, szállodahajóval pedig évente nagyjából félmillió turista jön a fővárosba, őket is buszok szállítják Budapest különböző nevezetességeihez.

A zsúfoltság sokakat zavar. Az ügyben lakossági fórumot tartottak az I. kerületben, ahol a szakmai szervezetek új, átfogó szabályozást sürgettek.

Kiemelt kép: illusztráció / Turistákat szállító buszok a budai Várban, a Palota úton, MTI Fotó: Szigetváry Zsolt 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top