Utazás

Csikorgó villamosok keserítik meg a lakók életét

A villamosok fülsértő zaja miatt harmadik éve szenvednek a környéken élők.

Továbbra is csikorognak a villamosok a Fehérvári út egy szakaszán. Az RTL Híradó stábja két éve forgatott az Albertfalva kitérő megállónál, ahol a lakók elviselhetetlen zajra panaszkodtak. Bár azóta lassítaniuk kell a villamosoknak és időnként lekenik a síneket egy zsíros, ezüst színű anyaggal, a helyzet mégsem javult.

A sínpályát 2016-ban újították fel, azóta ilyen hangosak a villamosok errefelé. Két évvel ezelőtt hiába írtak elő 30 km/h-s sebességkorlátozást a villamosvezetőknek a megálló előtti kanyarban, így is hangosan csikorognak.

Az itt élők attól is tartanak, hogy csökken a lakásuk értéke az állandó zaj miatt. A csikorgás napközben is kellemetlen, de éjszaka egyenesen elviselhetetlen – ezt mondják a környéken lakók. Nekik azt ígérték korábban, hogy ezen a szakaszon automata kenőrendszert építenek be, de ez mostanáig nem történt meg.

A BKK most azt ígérte, őszre megoldódik a probléma. Állításuk szerint már megrendelték a sínkenő berendezést, melyet várhatóan ősszel beépítenek.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top