Utazás

Napi járat indul Budapestről New Yorkba

Jövő nyártól repülnek a lengyel légitársaság gépei.

Az Index idézi Szijjártó Pétert, aki a a lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon kijelentette, hogy „Budapest a LOT lengyel légitársaság második bázisává válik, ami hozzájárul a közép-európai térség és a világ többi része közötti összeköttetések további fejlesztéséhez”.

A LOT lengyel légitársaság B787 Dreamliner típusú, New Yorkba induló repülőgépe felszáll a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 2018. május 3-án. Ezen a napon a LOT Budapest-New York járatának elindítása alkalmából sajtótájékoztatót tartottak a repülõtéren. A járatindítással hét év után ismét van közvetlen repülőjárat az Egyesült Államok és Magyarország között. MTI Fotó: Kovács Tamás

Egy új stratégiai együttműködési megállapodás értelmében a LOT budapesti bázisáról jövő nyártól naponta indulnak repülőgépek New Yorkba. Szijjártó azt is elmondta, hogy a lengyel nemzeti légitársaság szeptember 22-én indítja Budapest és Szöul közötti járatát, és hamarosan új járatai indulnak a magyar fővárosból Prágába, Stuttgartba, Belgrádba és Szófiába is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top