Utazás

Repülés közben kapott pánikrohamot az EasyJet egyik pilótája

Egyedül landolt a kapitány, miután az első tiszt pánikrohamot kapott a gép fedélzetén.

A skóciai Glasgowba tartott az EasyJet egyik járata, amikor a gép első tisztje pánikrohamot kapott. Elhagyta a pilótafülkét, így a megközelítést és a landolást a kapitánynak egyedül kellett végrehajtania – írja az airportal.hu. A járat sikeresen leszállt, fedélzetén 148-an voltak.

repülőgép légiutas-kísérő

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

A cikk megjegyzi, hogy előző nap ugyanez a személyzet a mallorcai reptérnél került gondba, az erős szél miatt ugyanis csak másodjára tudtak leszállni, akkor is a kapitány közbelépésére volt szükség.

Az első tiszt később a baleset kivizsgálása során azt mondta, először tapasztalt hasonlót pilótaként, és nagyon ijesztőnek nevezte a helyzetet, mert nem volt képes a futópálya közepe felé irányítani a gépet kilebegtetés közben. Később sokat beszélgettek az esetről a kapitánnyal, de az éjjele így is álmatlanul telt. Vélhetően ezek is hozzájárultak a későbbi pánikrohamához.

A pánikroham

A pánikbetegség lényege az időről időre ránk törő félelem, pánikszerű roham, ami olyan hirtelen és olyan intenzív erővel tör az emberre, hogy sokan megijednek attól is, hogy valami borzalmas betegségük van, vagy infarktust kaptak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top