Utazás

Eltörte az ujját, mentőhelikoptert követelt

Törött ujj miatt követelte mentőhelikopter azonnali bevetését a sérült hegymászónő a Fogarasi-havasokban. Végül a hegyimentők hozták le, nem túl lelkesen.

A mentőhelikopterek igénylését természetesen Romániában is szigorúan szabályozzák, csak a legindokoltabb, sürgősségi esetekben rendelhetik el a bevetését. Ehhez képest legutóbb egy hegymászónő hívta őket, miután a Fogarasi-havasokban eltörte az ujját. A sérült nő addig nem akart elindulni a hegyről, a Berbécs-katlan környékéről, míg le nem száll hozzá egy mentőhelikopter – számolt be az esetről a Főtér.ro portál az Argeş megyei hegyimentők Facebook bejegyzése alapján.

A nő végül egy épp arra járó azugai hegyimentőtől kapott segítséget, de utána kellett küldeni még egy mentőcsapatot is, hogy lehozzák a hegyről. Mint kiderült, az akció közel 4 órán át zajlott, a hegyimentők nem voltak boldogok, miután egy ujjtörés miatt nem tudtak volna valódi vészhelyzet esetén segítséget nyújtani.

(Nyitóképünk illusztráció, forrás: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top