Utazás

Komoly műszaki hiba miatt késnek a vonatok a Budapest–Győr vonalon

Délelőttre javult a helyzet, de csak szombat estére állíthatják véglegesen helyre a meghibásodott felsővezetéket.

Jelentős késésekre kell számítani a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon, mert a budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak – közölte a Mávinform.

Később azt közölték, hogy Biatorbágy felé egy vágányon, és Budaörs állomás első három vágányán a vonatközlekedés újraindult. De csak szombat estére állíthatják véglegesen helyre a hajnalban meghibásodott felsővezetéket Budaörsnél.

Jelenleg erre kell számítaniuk a vonattal utazóknak:

  • A nemzetközi és InterCity vonatok a forgalomnak átadott egy vágányon közlekednek. Tatabányáig felármentesen igénybe vehetők.
  • Kelenföld és Biatorbágy között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a személyvonatok helyett.
  • A Volán helyközi járataira Kelenföld vasútállomás–Budaörs-benzinkút és Biatorbágy között a vasúti utazási utalványt és bérletigazolványt elfogadják.
  • Egyes vonatok részlegesen kimaradnak a menetrendből. Az arra utazók jelentősen hosszabb eljutási idővel számoljanak.

Frissítés!

Szombat délelőtt Kelenföld és Budaörs között már mindkét vágányon újraindult a vonatközlekedés.

A Mávinform azt írta: a budapesti Déli pályaudvarról Győrbe 9.20-kor induló és a Győrből Budapest-Déli pályaudvarra 7.42-kor elindult S10-es személyvonat már teljes útvonalon közlekedik.

Ezután már nem lesznek pótlóbuszok, a személyvonatok is járnak majd. A Volán helyközi járatain sem lesz érvényes az utazási utalvány, bérlet.

A budaörsi állomáson még dolgoznak a sérült vezetékek helyreállításán. A Budapest–Győr vonalon közlekedő vonatok menetideje 20-30 perccel meghosszabbodik.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top