Utazás

Vízalatti szelfiparadicsom ez a tó

Az Indonéziában található elképesztően tiszta tó a szelfizők kedvencévé vált.

Tízezrek követik az Umbul Ponggok nevű tavat az Instagramon, nem is csoda, mert nem egy szokásos falusi tavacskáról van szó.

Az Indonéziában található Umbul Ponggok egy kicsi tó, mindössze 20-szor 50 méteres, de hihetetlenül tiszta a vize.

Elképesztő tisztasága annak köszönhető, hogy 40 különböző forrásból származó friss vízzel táplálják folyamatosan. Lenyűgöző tulajdonsága teszi az Umbul Ponggokot ideális helyszínné a víz alatti szelfik készítéséhez, amit az Instagram korában sokan ki is használnak.

A víz alatti Instagram-látványosság ötlete Junaedi Mulyono nevéhez fűződik, aki Ponggokot turisztikai attrakcióvá szerette volna változtatni azután, hogy őt magát 2006-ban a falu vezetőjévé választották. Megalapította a Tirta Mandiri nevű falusi tulajdonú vállalkozást, mely célként a környék fejlesztését tűzte ki. Felkérte a helyi lakosokat, hogy fektessenek be ők is, és a 700 ponggoki családból 430-an csatlakoztak is a vállalkozáshoz. Később azok is befektetők lettek, akik az elején vonakodtak, hiszen a rehabilitációs programban megtisztított tó miatt egyre több turista kereste fel a környéket.

Emberek ezrei utaznak Umbul Ponggokhoz minden hétvégén, és a helyiek gondoskodnak arról, hogy kivételes élményben legyen részük. Mivel a víz alatti szelfik a legnépszerűbbek látogatók körében, felállítottak a tó alján mindenféle eszközt, például motorkerékpárokat, padokat, még régi tévékészülékeket is, hogy minél jópofább képek készülhessenek.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top