Utazás
Szponzorált tartalom

Málta a tenger felől – ezek a legjobb strandok és merülőhelyek

Málta tengerpartjai a világ legszebbjei közé sorolhatók, ahol gyönyörű környezetben süttetheted a hasad, és a merülhetsz alá búvárkodni. Ide menj, ha víz közelben töltenéd a pihenést!

Mediterrán környezet, égszínkék tenger és nyugalom – ha pont így képzeled el a nyaralásodat, akkor Máltán a helyed ! De akkor is, ha egy idilli halászfalu partján napoznál, vagy éppen búvárkodnál. Málta tengerpartja gyönyörű, a jellemzően sziklás, kavicsos strandok mellett a homokos vízpart kevesebb, de az utóbbiból is találhatsz kedvedre valót. 

Golden Bay, Málta

Málta legnépszerűbb homokos tengerpartja a Golden Bay: mint a legtöbb máltai tengerpartra, erre a partszakaszra is jellemző a hihetetlenül tiszta víz és a gyönyörű táj, aminek a látványát nem lehet megunni. A Golden Bay-en akár grillezhettek is a barátaitokkal vagy a családoddal, és a napozás után azt is érdemes megnézni egy búvárpipával, mi mindent rejt a tenger. De ha igazi elvonulásra, zavartalan pihenésre vágysz, akkor vedd az irányt Málta érintetlen részei, azaz Tuffieha, Ghajn és Gnejna felé, ahol nincs kiépített strand, így a turisták sem lepik el, vagyis a nyugalom és a pihenés garantált.

Marsalforn

Gozo Máltától 5 kilométerre fekszik: a sziget a valóságban is olyan, mintha egy festmény elevenedne meg előttünk. Az egyik legnépszerűbb városa Marsalforn, ahol a helyi lakosok eredetileg halászatból éltek, azonban amióta a turisták felfedezték gyönyörű tengerpartját, felpezsdült az élet. A parton éttermek, kávézók sorakoznak, ahonnan a tengerpartot csodálhatod, és olyan naplementéket nézhetsz, ami miatt mindig visszavágysz majd. A város a nyugalomra, pihenésre vágyok paradicsoma, ahol a békés, kavicsos tengerpart napközben családokkal, gyerekekkel telik meg. Ha idilli környezetben, a napon süttetnéd a hasad, egy jó könyvet olvasva, ez a neked való partszakasz. De ha hajós kirándulásra vágysz, itt megteheted azt is, sőt, Marsalforn a könnyűbúvároknak is tökéletes választás. Sőt, ha még soha életedben nem búvárkodtál, viszont szeretnél megtanulni, az itteni búváriskolában azt is megtanulhatod.

The Blue Lagoon, Comino

A Málta és Gozo között fekvő kisebb sziget, Comino strandjai is csodás panorámával büszkélkedhetnek. A Kék Lagúna kristálytiszta és hihetetlenül kék tengervízzel vár, ahol a víz sekély, és helyiekkel éppúgy találkozhatunk, mint turistákkal. Mivel rendkívül népszerű hely és a strand is kicsi, ezért érdemes már kora reggel kimenni, hogy legyen helyünk, és napközben élvezhessük a panorámát. Mivel ez a tengerparti rész kivételes élővilággal rendelkezik, érdemes alámerülni, mert olyan látványban lehet részünk, amit eddig csak a televízió képernyőjén láthattunk. A The Blue Lagoont a tenger alatti barlangok, képződmények és a színpompás halak teszik vonzóvá a könnyűbúvárok számára.

Xlendi

Szintén Gozo partvidékén fekszik Xlendi, ami Marsalfornhoz hasonlóan halászfalu volt, és sokan még a mai napig halászatból élnek. A vízen ringatózó régi halászhajók idilli látványa visszarepít minket az időben, a parton azonban a legmodernebb hotelektől kezdve a hangulatos, öbölre néző szálláshelyekig mindenki megtalálja az ízléséhez passzolót. A szűk kis utcákban rengeteg éttermet, kávézót találsz, a homokos tengerpart pedig a napozásra és fürdőzésre vágyók paradicsoma. A strand körül több természetes barlang is van, amik kiválóak, ha búvárkodni szeretnél.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top