Utazás

Kukkolással vádolja a pilótákat a légiutas-kísérő

De ki figyelt a repülésre?

Kukkolással vádolt meg egy Southwest légiutas-kísérő két pilótát, akik a mosdóba telepített kamera képét a pilótafülkébe közvetítették, írja az airportal.hu.

Képünk illusztráció / Forrás: iStock

A történet 2017 februárjában kezdődött, amikor Renee Steinaker és férje a légitársaság 1088-as, Pittsburgh és Phoenix közötti járatán dolgozott. Nagyjából két és fél órája voltak úton, amikor a kapitány egy légiutas-kísérőt hívott a pilótafülkébe, hogy kimehessen a mosdóba. 

Amint Steinaker bement, észrevette, hogy van egy iPad a pilótáknál, amely a mosdóba telepített kamera élő képét mutatja. Kérdőre vonta az első tisztet, aki azt mondta, hogy a kamera része egy szigorúan titkos biztonsági intézkedésnek, és minden egyes Southwest gépre felszerelték az eszközöket, és arra kérte a légiutas-kísérőt, hogy ne szóljon senkinek az esetről, különben soha senki nem fog a Southwest gépein utazni. Ő azonban jelentette az esetet a menedzsmentnek, akik szintén megpróbálták elhallgattatni.

A bíróságnak megküldött hivatalos válaszában a két pilóta elismerte, hogy a kapitány iPadje a fülkében volt és a légiutas-kísérő rákérdezett az élő képre, de a kukkolásos vádat visszautasították. A  Southwest Airlines pedig tagadta, hogy a pilóták megfigyelés céljából telepítettek volna kamerát, ahogy azt is, hogy mosdóban kamera van. Szerintük  „az incidens egy humorosnak szánt, de egyáltalán nem vicces lépés volt, amelyet a társaság nem bocsát meg”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top