Utazás

Cukiság: kinyomtatta pécsi háza kerítésére az utca teljes élővilágát

Biztosan sokakat fog inspirálni az a Mecsek oldalában található családi ház, amelynek természetimádó tulajdonosa a kerítésre nyomtatott, illetve rajzolt 107 növényt és állatot az utca gazdag élővilágából.

A Magaslati úton található különleges információs ponttá alakított kerítést az egyik helyi nyugdíjas, a 89 éves agrártechnikus Schmidt Károly álmodta meg és készítette a háza elé. A kreatív férfi a Pécsma portálnak elmondta, a háza előtti szakaszon, melynek egyre többen csodájára járnak, 107 madár, gyógynövény, fa és virág szerepel. Ezek az egyedek mind előfordulnak a Magaslati úton.

Schmidt Károly évtizedek óta él a Mecsek oldalában, és évek óta nézegeti a helyi kerteket, lesi a helyi bokrokat, gyógynövényeket, takarónövényeket, figyeli a madarakat stb. Ám még így is csak a helyi flóra és fauna közel tizede fért csak fel a kerítés léceire, a helyi élővilág ennyivel színesebb. A képek egy részét fotózta, azt pedig lerajzolta, amiről nem tudott képet készíteni. A rendhagyó kerítésdíszítés az alkotó szerint alapvetően az erre kirándulóknak készült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top