Utazás

Még mindig rengeteget késnek a vonatok a hó miatt

A MÁV legaktuálisabb tájékoztatása szerint a hétfőre kialakult hóhelyzet miatt míg bizonyos vasútvonalakon masszív 20-30 perces késésekre lehet számítani, máshol 60-80 perc ráhagyással kénytelenek számolni az utasok, addig a Budapest–Veresegyház–Vác-vonalon 160-180 perces késés is lehet.

A MÁV friss, utoljára hétfő délelőtt, 10:23-kor frissített információi szerint a Budapest–Pécel közötti vonalszakaszon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő. A közúton Pécel és Isaszeg, Gödöllő és Máriabesnyő települések között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat. Az M3 autópályán és a 3-as számú főúton az időjárás miatt a pótlóbuszok, köztük a Budapest–Hatvan közötti InterCity pótlóbuszok menetideje jelentősen megnőtt.

A Budapest–Vác–Szob-, a Budapest–Lajosmizse- és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony-vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodik meg a vonatok menetideje. A Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt. Időjárási ok miatt a Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, illetve a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A fóti állomáson akadozik a vonatok fogadása és indítása. A Budapest–Veresegyház–Vác-vonalon 160-180 perces a késés a délelőtti órákban.

A Budapest–Újszász–Szolnok-vonalon 30-40 perces késések vannak. A budapesti és környéki állomásokon a vasúttársaság hókészenlétet rendelt el, biztosítják a megfelelő létszámot a váltók és a peronok tisztításához. Az ország más vonalain nagyobb késések nincsenek.

Korábbi összefoglalónkat a havazásról, a várható időjárásról, a vasúti közlekedésről és a további útviszonyokról itt találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top