Utazás
Szponzorált tartalom

Sokat autózol? Ezeket az appokat töltsd le, és nem érhet meglepetés!

Defektet kaptál, és nincs, akit felhívj? Nagyvárosban élsz, és szeretnéd elkerülni a dugókat? Ne ess kétségbe, ezek az appok kihúznak a bajból!

A reggeleidet a kocsiban indítod, és napközben is sok időt töltesz utazással? Ha szeretnéd elkerülni a kellemetlen helyzeteket, ezeket az appokat töltsd le a telefonodra!

Waze

Egy-egy útlezárás, koccanás vagy baleset akár több órás dugót is képes okozni a városban, és az autópályán is. Ha szeretnéd előre tudni, hogy milyen utcákat, csomópontokat kerülj el, akkor használd a Waze alkalmazást. Offline nem, csak mobilnettel használhatod, de előnye, hogy nem a legrövidebb, hanem a legkisebb forgalmú utakat keresi, vagyis ilyenformán számításba veszi az emberi tényezőt is.

Folyamatosan frissülő információkkal lát el a traffipaxtól kezdve a kisebb-nagyobb úttorlaszokon át az útba eső benzinkutakig, éttermekig. Tegyük hozzá, hogy bár az esetek nagy részében nyugodtan hagyatkozhatsz rá, azért nem tévedhetetlen: ha ismerős környéken jársz, felülírhatod a javaslatait, ugyanis néha olyan kis utcákba igyekszik terelni, ami nem a legszerencsésebb.

Shell alkalmazás

Ha sokat vagy úton, kell, hogy legyen a mobilodon egy olyan alkalmazás is, ami biztonságot ad azokra a helyzetekre, amikor sem a barátaid, sem a szüleid, sem a párod nem tudnak a segítségedre sietni. A Shell alkalmazás egyrészt megmutatja az útvonaladon található legközelebbi benzinkutat, ami nagyon jól jön akkor, ha indulás előtt elfelejtetted ellenőrizni a tankot. Másrészt kihúzhat a csávából, ha defektet kaptál, vagy egyszerűen leállt a kocsid. Akár durrdefekt, akár téves tankolás miatt állt le a kocsid, a Shell ClubSmart autósegély-szolgáltatását könnyebben igénybe veheted, ha regisztráltál az alkalmazásba.  Ráadásul a digitális kártyával a pontgyűjtés és a beváltás is egyszerű, nem kell többet arra figyelned, hova tetted a plasztik kártyádat.

Traffi Hunter

Ha nincs WAZE appod, ami jelezné a traffipaxokat, telepítsd a Traffi Huntert. Természetesen, egyetlen traffipaxot előre jelző alkalmazás sem mentesít az alól, hogy mindig, minden esetben be kell tartanunk a sebességkorlátozást, de bárkivel megeshet, hogy rutinból vezet a megszokott útvonalon, vagy egyszerűen elkalandozik a figyelme. A Traffi Hunter a sokszor észrevétlen helyen megbújó traffipaxokat is kijelzi, és bár nem kapunk ígéretet a teljes felderítésre, mégis nagy segítség lehet, ha épp elfelejtenéd levenni a lábadat a gézpedálról.

Autodoc

Ha tisztában vagy azzal, hogy mi szorul cserére az autódon, nőként különösen nagy segítség lehet az Autodoc alkalmazás. Ha megadod a kocsid márkáját, típusát, valamint a motor verzióját, akkor kilistázza azokat az alkatrészeket, amikre szükséged lehet. Ha árérzékeny vagy, ezt az appot inkább csak tájékozódásra használd, és az ár-összehasonlító oldalakon tájékozódj, mielőtt megveszed az alkatrészt!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top