Utazás
Szponzorált tartalom

Ezek a legbosszantóbb helyzetek, amiktől minden autóst kiver a hideg verejték

Kerültél már olyan helyzetbe, amiből elsőre azt sem tudtad, hogyan fogsz kikeveredni? Neked mi a legidegesítőbb, legmeredekebb emléked az autós útjaidról?

Ha régóta vezetsz, biztos, hogy sok történeted van az utakról, de vannak olyan helyzetek is, amiket csak remélsz, hogy soha nem következnek be. A reménykedés helyett jobban teszed, ha inkább felkészülsz, és megelőzöd a kellemetlenségeket!

Rád tör az álomkór

Ha kora reggel indulsz munkába, vagy rendszeresen későn érsz haza, jó eséllyel számodra sem ismeretlen az álomkór, ami vezetés közben tör ránk. Ha túlfeszítjük a húrt a munkában, ha nem pihenünk eleget, előbb-utóbb biztos, hogy utolér minket az ólmos fáradtság, ami a volán mögött rendkívül veszélyes. Előzd meg a bajt, és már induláskor kapcsolj olyan zenét, amiről tudod, ébren tart, és térj be egy benzinkútra egy jó erős feketéért.

Leáll a kocsid

Akár volt előjele, akár nem, az egyik legijesztőbb történés, ha menet közben leáll a kocsi alattad. Ha defektet kaptál, abból a szempontból könnyebb a helyzeted, hogy legalább tudod az okot, bár, tény, a legtöbben nőként nem állunk neki kereket cserélni, ugyanis nem kis erő kell hozzá, a koszról nem is beszélve. Az is előfordulhat, hogy rossz üzemanyagot tankoltál a kocsidba, de ne aggódj, nem vagy egyedül: a nagy rohanásban sokakkal előfordul. Jó tudnod, hogy az ilyen esetekre való az assistance-szolgáltatás, aminek keretén belül elszállítják a kocsidat, és ha kell, a kereket is kicserélik.

Baleset részese voltál

Egy egészen kis koccanás is lehet ijesztő, hiszen amellett, hogy egy kis ütközést is egészen nagynak érezhetünk, a kocsiban is keletkezhet akár több százezres kár. Ilyenkor, ha nem te voltál a hibás, a másik fél kötelező felelősségbiztosítására jelentheted be a kárt, és az ő biztosítója fog téríteni. Ha viszont cserbenhagytak, vagy nem tisztázott a károkozó, azaz ha nem tudjátok eldönteni a helyszínen, akkor használd a MABISZ elektronikus kárbejelentőjét, ami a hagyományos kék-sárga baleseti bejelentőlapot helyettesíti.

Órák óta nem ettél

Jártál már úgy, hogy annyira sűrű volt a napod, hogy enni sem volt időd? Amíg pörgünk, sokszor nem is érezzük az éhséget, azonban abban a pillanatban, ahogy egy kis szusszanásnyi időhöz jutunk, ránk tör a farkaséhség. A legfrusztrálóbb, ha mindez az autópályán történik, ugyanis ha korog a gyomrunk, türelmetlenebbek is vagyunk, és koncentrálni sem tudunk megfelelően. Ezért, ha éhség gyötör, inkább állj le egy benzinkútnál, pihenj, és egyél! Egyes benzinkutakon olyan szendvicseket is ehetsz, amik felérnek egy főétkezéssel, és még a gourmet ízlést is kiszolgálják.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top