Utazás

UFÓ-nak vélték sokan a csütörtöki, látványos égi jelenséget hazánk fölött – most kiderült, mi is volt valójában

Ismeretlen világító tárgyak húztak át a karácsonyi égbolton. Mostanra lehullt a lepel, hogy pontosan mit is láttunk.

Furcsa égi jelenséget figyeltek meg sokan csütörtökön a kora esti órákban: fehér pöttyök haladtak az égen, szabályos alakzatban. „18.15.kor az égen ismeretlen eredetű tárgyak vonultak, kb. 50 db, hangtalanul egymás után. Mi lehetett az? Más is láthatta? Itt többen is láttuk. Bőny”, „Esetleg lehet tudni valamit, a ma este 6 óra körül, Győr felett repülő kb. 60-80 tagú (vélhetően katonai) csoportról? Nem látszik túl jól, de szabályos vonalban és egyenletes közökkel haladtak, ahhoz elég magasan, hogy ne lehessen hallani” – ilyen és ehhez hasonló olvasói beszámolókról írt többek között a kisalfold.hu.

Az égen áthúzó, vonalba rendeződött, rejtélyes fénypontokról azonban mára kiderült, hogy nem ufók, mert igenis be lehet azonosítani az ominózus repülő tárgyakat: a SpaceX-et alapító milliárdos, Elon Musk Starlink nevű műholdjai voltak, amelyek kötelékben repülnek át a fél világon, hogy internetet tudjanak szolgáltatni a lefedetlen, elmaradott régiókban – számolt be az Index.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top