Utazás

Vészcsúszdán menekítették az utasokat a debreceni repülőtéren – a Wizzair cáfolja, hogy tűz lett volna a gépen

A repülőgépen 180 utas tartózkodott, akik közül sikerült mindenkit épségben leszállítani. 

Az első hírek szerint tűz miatt ürítették ki a WizzAir Debrecenből Párizsba induló járatát szombat este a debreceni repülőtéren. Nagy Krisztina, a repülőtér külkapcsolati munkatársa azt közölte, hogy a menetrend szerint 18:35 órakor Debrecenből Párizsba induló repülőgép segédhajtóművénél indulás előtt tűz keletkezett.

A repülőtéri tűzoltó egységek és a rendőrség másodperceken belül a helyszínre érkeztek, majd a repülőgép személyzetével együtt megkezdték az utasok leszállítását és ezzel egy időben a tűz eloltását. A repülőgépen 180 utas tartózkodott, akik közül sikerült mindenkit épségben leszállítani. 

Wizzair állítása szerint nem volt tűz a Debrecenben kiürített repülőgépen, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását. „Miután minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet, a reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a gépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében. A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat; a járatot vasárnap reggelre ütemezték át ”–  közölte a légi társaság. A leszállított utasoknak szállást és étkezést biztosítottak, a járatot vasárnap reggelre ütemezték át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top