Utazás

Egy bécsi hotel alkalmazottja lett a világ legjobb recepciósa

Nikola Farkasé lett az elismerés.

A bécsi Sacher Hotel alkalmazottja lett a világ legjobb nemzetközi recepciósa: a 22 éves Nikola Farkas kapta meg a Varsóban rendezett versenyen a David Campbell Trophy elnevezésű fődíjat.

A hotel keddi közlése szerint Farkas 14 kollégáját utasította maga mögé a megmérettetésen.

A grandhotelek igazgatóhelyetteseinek és recepciós menedzsereinek nemzetközi szövetsége (AICR) 1995 óta minden évben kiválasztja a legjobbnak ítélt recepcióst.

Nikola Farkas, aki 2018 májusa óta dolgozik a Hotel Sacherben, a február 5. és 9. között rendezett idei AICR kongresszuson írásbeli teszten, majd egy szerepjátékos vizsgán adott számot tudásáról és munkájáról.

„Figyelmesen hallgatni és mindig autentikusnak maradni – azt hiszem, ettől lesz valaki jó recepciós” – fogalmazott Farkas.

A győztesről héttagú zsűri döntött. Második helyen a párizsi Shangri-La hotelben dolgozó Maude Pretre, harmadik helyen az ausztráliai Intercontinental Adelaide-ben dolgozó Debotri Chaudhuri végzett.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top