Utazás

Visszanyalt a fagyi: a Brexit miatt panaszkodik a Brexit-szavazó a reptéren

Az egyszeri Brexit-szavazó találkozása a valósággal. A kilépést ellenzők káröröme tapintható a képen.

Január 31-vel lezajlott a Brexit, vagyis Nagy-Britannia többé nem tagja az Európai Uniónak. Emlékezetes, hogy 2016. június 23-án alaposan meglepődött az egész világ, amikor a britek a kilépés mellett voksoltak a népszavazáson. Az azóta eltelt időben az egész bolygó a szemtanúja lehetett a finoman szólva sem zökkenőmentes folyamatnak, amelynek pontos hatásait még most sem teljesen látni. 

Egy biztos: egy Colin Browning nevű brit férfi az amszterdami reptéren állva szembesült azzal, hogy milyen kellemetlen következményei vannak, hogy országa már nem az Európai Unió tagja. A Twitter-csatornájára feltöltött fotó – és a mellé írt üzenet – tanúsága szerint legalább 55 percig kellett sorban állnia, hogy a bevándorlási hivatal ellenőrzésén áthaladva ismét beléphessen az EU területére. 

„Abszolút undorító a szolgáltatás a Schiphol reptéren – írta fotója mellé Browning. – 55 perce állunk sorban a bevándorlási ellenőrzés előtt. Én nem erre a Brexitre szavaztam.”

Alighanem az utolsó mondat verhette ki a biztosítékot a twitterezők jelentős részénél, a férfi posztját ugyanis, cikkünk írásának pillanatában közel ötezren osztották meg követőikkel. Reakcióként olyasmiket írnak, mint például: „tökéletes példája annak, amikor az EU-ból kilépni akaró emberek kiborulnak az Unióból való távozás következményei miatt”. Egy másik férfi annyit írt: „és akkor képzeld el, amikor kamionsofőrként az 55. vagy a sorban, tele romlandó áruval, miközben folyamatosan kapod a gyalázkodó üzeneteket azoktól az ügyfeleidtől, akik emiatt nem tudják feltölteni a raktárkészleteiket”.

A pórul járt Brexit-szavazó posztját több ismert ember is megosztotta követőivel, köztük az író Neil Gaiman, illetve az Állítólag című műsorból ismert legendavadász, Adam Savage is. 

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top