Utazás

Nem lehet többé látványosságként mutogatni a szexmunkásokat

Nincs többé ingyen fotó.

Hamarosan új szabályok lépnek életbe Hollandia fővárosában, melyekkel a túlturizmus és a bűnözés ellen próbál védekezni a város – írja a 444.hu a Washington Post cikke nyomán.

Ezentúl a vezetett városnéző túrák ki lesznek tiltva Amszterdam híres-hírhedt piros lámpás negyedéből, és bár a turisták egyénileg bemehetnek, de annak vége, hogy az idegenvezető beáll az ablakban magát kínáló prostituált elé, és úgy mutogatja, mint egy cirkuszi látványosságot. A városvezetés azt is fontolgatja, hogy a jövőben betiltják, hogy a turisták marihuánát vásárolhassanak a coffee shopokban. Az új szabályokkal a túlturizmust próbálják megfékezni, ami sok más európai nagyvároshoz hasonlóan Amszterdamot is egyre jobban sújtja. 

A piros lámpás negyedet érintő új rendelkezés áprilisban lép érvénybe. Amszterdam polgármester-helyettese, Victor Everhardt múlt héten közleményt adott ki, melyben azt írja, „tiszteletlenség a szexmunkásokat turistalátványosságként kezelni”.

Az AP hírügynökség szerint naponta 115 turnust vezetnek a negyedbe, és a kihasznált szexmunkásokat a turisták rendszeresen zaklatják, és beleegyezésük nélkül fotózzák. Everhardt abban reménykedik, az intézkedés nyomán kevésbé lesznek zsúfoltak a város történelmi utcácskái, és a turisták kevésbé zavarják majd a helyi lakosokat és vállalkozásokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top