Utazás

Mindeközben Moszkva polgármestere vidéki utazásra buzdítja az orosz nyugdíjasokat

Oroszország elég sajátosan kezeli és fogja fel a koronavírus elleni védekezést.

Szergej Szobjanyin moszkvai főpolgármester hétfőn jelentette be, hogy a 12 és fél milliós lakosságú Moszkvában milyen koronavírus- ellenes intézkedéseket vezet be március 26-tól április 14-ig. Ezek közül az egyik legmegdöbbentőbb, hogy a moszkvai politikus arra kéri a 65 év feletti moszkvaiakat, hogy induljanak el, és utazzanak a vidékre, a dácsájukba, majd ott vészeljék át a koronavírusos időket.

Teszi mindezt annak ellenére, hogy a világ kisebb-nagyobb közösségekért felelős politikusai, karöltve a szakemberekkel, folyamatosan azt mantrázzák, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, és senki ne utazzon sehova. A legkülönbözőbb kormányok és önkormányzatok mindeközben ráadásul kimondottan tiltakoznak a jelenség ellen, hogy a tehetősebb nagyvárosiak a vidéki telkükre utazva vonulnak házi karanténba.

Olaszországban például ez volt az egyik oka annak, hogy az északi területekről pillanatok alatt elterjedt a koronavírus a délebbi olasz régiókban. A vidékre utazás ráadásul nemcsak a járványt terjeszti el, hanem a vidéki nyaralóövezetekben élelmiszerellátási és más infrastrukturális gondokat is okozhat.

Magyarországon sem véletlenül szólalt fel több Balaton környéki település polgármestere a jelenség ellen. 

(via 444)

Még több koronavírus ellenes védekező akció a nagyvilágból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top