Utazás

A kocsija tetején utaztatta kutyáját, mert nem akarta, hogy megfulladjon a csomagtartóban

Hiába tiltották be Kínában a kutyahúsevést, úgy tűnik, van még mit tanulni a felelős állattartásról.

Kamera rögzített egy autót Kínában, Szecsuan tartomány délnyugati részén, melynek tetején egy fekete kutya üldögélt. A The Daily Mail szerint a sofőr később azt mondta a rendőrségnek, nem volt más választása, mint hogy a kutyáját a tetőre tegye, mivel a kocsi hátsó ülésén egyszerűen nem maradt elég hely az állatnak. Szerinte ez nem volt veszélyes, mert a kutya „jól kiképzett”.

A kutya már nem fért el a hátsó ülésen, ezért került végül a kocsi tetejére. Képünk illusztráció. Fotó: Michael Bartlett on Unsplash

A kutya már nem fért el a hátsó ülésen, ezért került végül a kocsi tetejére. Képünk illusztráció. Fotó: Michael Bartlett on Unsplash

Bármit is állít, a videó tanúsága szerint (ezen a linken nézheted meg) meg kell állnia egy pillanatra, hogy a kutya visszakússzon a tetőre, miután megcsúszott. Később a rendőröknek azt is mondta, hogy attól tartott, a csomagtartóban esetleg megfullad az eb, ezért döntött a veszélyes megoldás mellett. Mindezek ellenére a férfi elismerte, talán nem ez volt a legjobb módszer az állat utaztatására.

A hónap elején Shenzen lett az első kínai régió, amely megtiltotta a kutya- és macskahús emberi fogyasztását – az új törvények május 1-jén lépnek hatályba. A döntés oka, hogy ezek az állatok sokkal szorosabb kapcsolatot ápolnak az emberekkel, mint más háziállatok, más információ szerint viszont a koronavírus-járvány miatt tiltották be évezredes, gyomorforgató hagyomány követését.

(via)

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top