Utazás

A járvány miatt a Buckingham-palota is megszorításokra kényszerül

Nyáron több száz alkalmi munkavállalót nem tud foglalkoztatni a Buckingham-palota.

Idén nyáron a koronavírus-járvány miatt nem nyitják meg a londoni Buckingham-palotát a látogatók előtt, így az a több száz alkalmi munkavállaló is elesik a munkától, akiket kifejezetten erre az időszakra szerződtetnének.

II. Erzsébet királynő nyárra rendszerint elhagyja a Buckingham-palotát, amelyet az uralkodó távollétében megnyitnak a látogatók előtt. A királynő a nyári hónapokat skóciai kastélyában, Balmoralban tölti. Idén 380 alkalmi munkavállalót, főleg nyugdíjasokat, diákokat vettek volna fel, hogy besegítsenek a Buckingham-palotában az idegenforgalmi szezonban. A brit királyi kastélyokat és az uralkodó műkincstárát kezelő intézmény szóvivője azonban pénteken közölte, hogy a járvány miatt nem nyitnak ki, és ezért alkalmi kisegítőket sem tudják felvenni.

A brit királyi család a Buckingham-palota erkélyén, 2018-ban (fotó: Anwar Hussein/WireImage)

A brit királyi család a Buckingham-palota erkélyén, 2018-ban (fotó: Anwar Hussein/WireImage)

Az alkalmi munkások végzik egyebek mellett a belépőjegyek ellenőrzését vagy az ajándékok árusítását. A szezonális alkalmazottak havi 2000 fontot (780 ezer forintot) kereshetnek. 2018-ban több mint 570 ezer látogató kereste fel a Buckingham-palotát.

Híreink a brit királyi családról:

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top