Utazás

Szeptember végéig a gyalogosoké a pesti rakpart

Autók helyett gyalogosok használhatják majd hétvégente a budapesti alsó rakpartot. Más változások is lesznek a fővárosban.

Elterelik az autóforgalmat, a pesti alsó rakpartot pedig teljes egészében átadják a gyalogosoknak minden hétvégén, mostantól szeptember végéig. Erről is beszélt Karácsony Gergely főpolgármester a Budapest Restart nevű, online beszélgetéssorozat csütörtöki részében.

Villamosok hétvégén is maradhatnak a rakparton (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Villamosok hétvégén is maradhatnak a rakparton (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Karácsony elmondta, a járványhelyzet fokozatos enyhülésével szeretnék élhetőbbé és használhatóbbá tenni a fővárost a budapestiek számára, ennek a részeként hosszabbítják meg a korábban augusztus 20-ig tervezett rakparti lezárást szeptember végéig. Ez egyben a fővárosi autós forgalomcsillapítás próbája is lesz.

A beszélgetésen arról is szó volt, hogy a Budapest Filmmel közös szervezésben nemsokára több szabadtéri mozi is nyílhat Budapesten (korábban pedig az egyre népszerűbbé váló autósmozikról is lehetett hallani).

Mi történik most Budapesten?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top